måndag 9 mars 2009

Rektor på vägmöte

I kväll var det offentligt möte angående genomfart i Laxne. Mötet hölls i Skolrestaurangen på skolan. Syret tog snabbt slut - mötet var mycket välbesökt och vår lilla Skolrestaurang var till brädden fylld av intresserade laxnebor!

Nu kan man ju undra vad en rektor har på ett vägmöte att göra. Jo, jag var väldigt nyfiken på att träffa lite "riktiga" laxnebor och höra vad de har att säga om sin bygd. Och givetvis ville jag höra vilka planer som finns för bygden och hur de eventuellt kan påverka vår verksamhet.

Representanterna från Miljö- och byggnämnden, kommunalrådet och samhällsbyggnadschefen intygade samfällt att de "vill Laxne väl" och redogjorde sedan för vad kommunen gjort hittills och hur tankarna är framöver för att Laxne ska blomstra. Huvudfrågan var huruvida någon skulle ha invändningar mot att ett gammalt vägreservat skulle tas bort. Ingen hade det; tvärt om.

Så diskuterades vad kommunen kan göra ytterligare för att främja Laxnes tillväxt. Vi pratade om hastighetsdämpande åtgärder, övergångsställe vid Spårbacken, utökad vägbelysning och fler trottoarer. Dessa frågor kommer jag definitivt att följa framöver. Det handlar ju om våra elevers trygghet på väg till och från skolan. Där finns det faktiskt en hel del att göra!